Humánkockázati profil


Az általunk kifejlesztett kiválasztási modell során a pszichológiai tesztelés és humánkockázati felmérés eredményének értelmezését egy külön minősítési rendszerrel segítjük. A humán erőforrásról készített elemzések alapján a munkatársak biztonsági minősítést kapnak, mely „A”, „B” és „C” minősítésből áll.

A kompetenciák felmérésének a kiválasztási folyamatban, az időszakos felezési időben végzett vizsgálatokban és a tervezett képzések és fejlesztések esetében van jelentősége, így a mért kompetenciák alapján a humán erőforrásban történő változások nyomon követhetővé és jól átláthatóvá válnak. A kompetenciaelemzésben hangsúlyos helyet kap a biztonsági kockázatok értékelése is. Az értékelés alapját egyrészt a biztonsági kompetenciák mért értékei adják, másrészt az LVA-i (hangelemzési technológia) kockázatelemzési értékei. Ezek alapján háromféle minősítést kaphatnak a munkavállalók: ’A’, ’B’ és ’C’ kategóriájú besorolást.

Az „A” minősítés jelentős biztonsági kockázatokat jelent az adott munkakörben, a „B” minősítés szerint vannak biztonsági kockázatok és kompetencia hiányosságok, azonban megfelelő képzéssel és tréningekkel, valamint rendszeres kontrollal befolyásolható a vizsgált személy, a „C” minősítés szerint a kompetenciák megfelelőek, és nincsenek számottevő biztonsági kockázatok.